ورق گالوانیزه

آنچه در این مقاله می خوانید:

ورق گالوانیزه یکی از پرکاربردین انواع ورق‌های فولادی در عصر امروز به شمار می‌رود، به همین دلیل به عنوان فردی که قرار است در آینده با مصالح ساختمانی و پروژه‌های عملیاتی در ارتباط است باید بداند که ورق‌های گالوانیزه چه هستند و مشخصات بارز آن‌ها چیست؟ این ورق چه کاربردی دارد و مزایای استفاده از آن‌ها به چه شکل است؟ ورق‌های گالوانیزه اصلا به چه شکل تولید می‌شوند و چه انواعی دارند؟ سوالاتی که در این مقاله از ساندویچ پانل به شما توضیح داده این با آنها بیشتر آشنا خواهید شد.

تعریف ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه چیست؟
اطلاعات ورق گالوانیزه

ورق‌های فولادی را که با عنصر روی قلع‌اندود می‌شوند ورق گالوانیزه می‌نامند. در حقیقت برای جلوگیری اکسایش و خوردگی ورق‌های فولادی، آن‌ها را با عنصر روی پوشش می‌دهند یا به عبارت دیگر ورق‌ها را با عنصر روی گالوانیزاسیون می‌کنند که به محصول نهایی، ورق گالوانيزه گفته می‌شود.

معرفی مشخصات ورق آهن گالوانیزه

مشخصات فنی ورق آهن گالوانیزه
مشخصات ورق آهن گالوانیزه

بعد از معرفی ورق گالوانیزه، نوبت به بیان مشخصات این نوع ورق می‌رسد. در ابتدا باید بدانید که ورق‌های گالوانیزه به دور صورت رول و فابریک در بازار عرضه می‌شوند که ابعاد هر یک متفاوت است. ابعاد ورق‌های گالوانیزه فابریک به ‌طور معمول با عرض 100 و 125 در ضخامت بین 0.18 تا 6 میلی‌متر با وزن تقریبی به معادل 5 تا 7 در بازارها وجود دارد اما ابعاد ورق‌های گالوانیزه با عرض 100×200 و 125×250 سانتی‌متر با ضخامت‌های متنوعی چون 0.18، 0.4، 0.9، 2 و 6 میلی‌متر با وزنی معادل 1 تا 3.5 تن در بازار عرضه می‌شود. مورد دیگر در خصوص این ورق‌های فولادی به غیر از ضخامت، ترکیب پوشش ورق‌های گالوانیزه است که در کیفیت و قیمت این محصولات تاثیر چشمگیری دارند. انواع ورق گالوانیزه با کیفیت‌های متفاوت به شرح زیر یافت می‌شود:

  • ورق Z که جنس پوشش آن‌ها از روی خالص است.
  • ورق ZF که جنس پوشش آن‌ها علاوه‌بر داشتن فلز روی، دارای مقداری عنصر آهن است.

سفارش انواع محصولات شرکت پانل بارن

برای استعلام قیمت و مشاوره تخصصی پیش از خرید با کارشناسان فروش تماس بگیرید.

محصولات پانل بارون

کاربردهای ورق گالوانیزه

گالوانیزه یکی از پرمصرف‌ترین آهن‌ها در جهان است که به دلیل خاصیت فوق‌العاده خود یعنی ضدزنگ بودن، جایگزین بسیار خوبی برای متریال‌های قبلی مانند آهن خالص یا آلیاژهای آن به حساب می‌آیند. یکی از کاربردهایش ساخت ساندویچ پانل گالوانیزه است. به ‌طور کلی می‌توان از ویژگی‌های منحصربه‌فرد ورق‌های گالوانیزه به مواردی چون انجام آسان جوشکاری، پایین بودن هزینه نگهداری و همچنین تعمیر این نوع ورق‌ها، برخورداری از ظاهری براق و زیبا و همچنین شکل و فرم‌دهی راحت ورق گالوانیزه، اشاره کرد.

معرفی مزایای ورق‌های گالوانیزه

عمر مفید ورق گالوانیزه چقدر است؟
مزایا و عمر مفید ورق گالوانیزه

قطعا با خواندن کاربردهای این ورق‌ها به بعضی از مزایای آن‌ها پی برده‌اید اما یک بار دیگر به مرور آن‌ها و معرفی موارد جدید می‌پردازیم.

طول عمر طولانی

ورق گالوانیزه با قرارگیری در محیط‌های مرطوب به دلیل وجود عنصر فلز روی به مدت 20 تا 70 سال عمر می‌کند که این عامل ارتباط مستقیمی با میزان قرارگیری ورق فولادی در برابر مواد خورنده دارد.لازم به ذکر است که ساندویچ پانل سقفی نیز در برابر رطوبت از استقامت بالایی برخوردار است اما به طول عمر ساندویچ پانل گالوانیزه نمیرسد.

هزینه کمتر

روش گالوانیزاسیون که برای ساخت ورق‌های گالوانیزه استفاده می‌شود، نسبت به دیگر روش‌ها برای جلوگیری آهن از زنگ‌زدگی به‌صرفه‌تر است و هزینه تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد. شاید در نگاه اول هزینه اولیه تولید این محصولات بالا به نظر برسد اما بهترین انتخاب برای سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت هستند.

بازرسی آسان ورق آهن گالوانیزه

همان طور که می‌دانید سازه‌ها را به صورت سالیانه مورد بررسی قرار می‌دهند؛ برای این کار از روش‌های مختلفی بهره می‌برند اما بررسی ورق‌های گالوانیزه برای متخصصان این کار کاری آسان است زیرا نیاز به روش خاصی ندارد و با ایجاد تغییرات در ورق‌های گالوانیزه با چشم به خوبی قابل مشاهده هستند.ولی در ساندویچ پانل های دیگر مانند ساندویچ پانل دیواری این گونه نیست.

سختی ورق

ورق گالوانیزه از پوشش سختی برخوردار است که علاوه ‌بر ایجاد مقاومت بالا در برابر زنگ‌زدگی، این محصولات را از آسیب‌های حمل‌ونقل ایمن نگه می‌دارد. همچنین سختی یک فاکتور اساسی برای مقاومت در برابر خراشیدگی است. بنابراین ورقه گالوانیزه به سختی خراشیده شده و آسیب می‌بیند.

سادگی در تمیزکردن

برای نظافت این ورق‌ها، کافی است آب قلیایی را روی این محصولات اسپری کرده و سپس با پارچه‌ای نرم آن را پاک کنید. این روش در مقابل روش‌های دیگر بسیار سهل و ممکن است در حالی که تمیزکاری ورق‌ها با جنس‌های دیگر سخت یا غیرممکن است و در مواردی نیاز به آبکاری و… دارد.

صرفه‌جویی در منابع به کمک گالوانیزه

یکی از منابعی که برای ساخت ورق گالوانیزه استفاده می‌شود حمام مذاب است که از آن می‌توان برای ورق‌های مختلفی به دفعات مکرری استفاده کرد.

تطبیق‌پذیری و قابلیت اطمینان بالا

چون ورق‌های گالوانیزه بر اساس استانداردهای بین‌المللی ساخته می‌شوند محصولات مورد اعتمادی برای استفاده هستند؛ در نتیجه اگر وسیله‌ای با این جنس عرضه شد می‌توان علاوه بر خاصیت‌های نامبرده نسبت به دوام و طول عمر آن نیز اطمینان حاصل کرد.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید

همان طور که گفتیم استفاده از ورق های گالوانیزه بسیار رایج است به همین دلیل این محصولات فولادی را براساس 4 روش می‌توان تقسیم‌بندی کرد که در معرفی اول به انواع ورق گالوانیزه بر اساس روش تولید می‌پردازیم.

  • گالوانیزاسیون حرارتی
  • الکتروگالوانیزه

انواع ورق گالوانیزه براساس فرمینگ

حال به معرفی ورق گالوانیزه براساس شکل دادن ورق یا همان فرمینگ می‌پردازیم. دسته‌بندی ورق‌های گالوانیزه در این بخش به شرح زیر است:

  • عرشه فولادی
  • ورق شیروانی
  • ورق رنگی گالوانیزه
  • کرکره رول آف
  • ورق شادولاین
  • کانال‌های پیش‌ساخته

انواع ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری

 انواع ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهری
ورق گالوانیزه از لحاظ ظاهری، به دو صورت رول و شیت است.

انواع ورق گالوانیزه بر اساس شکل ظاهریبا خشک شدن ورق گالوانیزه طی فرایند ساخت این محصولات، کریستال‌هایی به نام Spangle در سطح ورق شکل می‌گیرد که در این جا ما آن‌ها را گل می‌دانیم. جالب است بدانید که هر چه یک ورق مقدار کمتری از این گل‌ها در سطح خود داشته باشد کیفیت ورق بالاتر می‌رود. پس این نوع ورق‌ها بر اساس شکل ظاهری به 3 دسته بدون گل، گل ریز و گل درشت تقسیم می‌شوند که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم.

فرایند تولید ورق‌های گالوانیزه

به سه روش غوطه ور گرم، روش الکتروگالوانیزاسیون، روش گالوانیزه‌سازی فابریک قابل تولید است.

جهت استعلام قیمت ساندویچ پانل و ورق های گالوانیزه با ما در ارتباط باشید.

جمع‌بندی مبحث آشنایی با ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه در عصر امروز طرفداران بسیاری به دلیل ویژگی‌های فوق‌العاده آن دارد. همچنین در هنگام جابه‌جایی این محصولات باید به عوامل بسیاری مانند استفاده از لباس و کفش و عینک ایمنی، تجهیزات مناسب و ایمن، دستکش مناسب، کلاهک محافظ سر برای محافظت افراد، توجه به نحوه بسته‌بندی این نوع ورق‌ها و جلوگیری از انباشته کردن آن‌ها روی یکدیگر، فراهم کردن شرایط نگهداری اصولی مانند بسته بودن فضای محیط، مناسب بودن تهویه هوا و بسته‌بندی نکردن این محصولات با پلاستیک برای مدت زمان کوتاه توجه کرد.

مزایا ضد زنگ و خوردگی، قیمت مقرون به صرفه، سبک و …
کاربرد صنایع ساختمانی و صنعتی، ساخت انواع یخچال و …
فرآیند رفع چربی، بارگذاری محصول، شستشو با اسید، فلاکسین، گالوانیزاسیون، خسنک کردن
انواع فرمینگ، شکل تولید، روش تولید
اگر خواندن این مقاله مفید بود لطفا 5 ستاره بدین
پانل بارون
پانل بارون

پانل بارون (PanelBaron): اولین وبسایت تخصصی در حوزه ساندویچ پانل و مصالح نوین ساختمانی

ساخت سوله با ساندویچ پانل

ساخت سوله با ساندویچ پانل (ساندویچ پانل سوله)

ساندویچ پانل پلی اورتان

ساندویچ پانل پلی اورتان

طریقه نصب ساندویچ پانل

نصب ساندویچ پانل

خرید فوم ساندویچ پانل

فوم ساندویچ پانل

ورق ساندویچ پانل

ورق ساندویچ پانل

وزن ساندویچ پانل

وزن ساندویچ پانل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *